Orrplasztika fotók

Orrplasztika fotók galériánkban találja plasztikai sebészeink által végzett orrplasztika műtét előtti és utáni képeket a teljesség igénye nélkül. Plasztikai sebészi konzultáció során orvosaink a páciens adottságaihoz mérten további plasztikai műtéti fotókat mutat. Addig is tekintse meg orrplasztika előtte-utána fotóinkat!

Az orr veleszületett vagy sérülés következtében kialakult deformitásai, alaki hibái, funkcionális zavarai plasztikai műtét útján korrigálhatóak.

A konzultáció során a plasztikai sebész megvizsgálja Önt és átbeszélik, hogy az Ön esetében milyen korrekcióra van szükség. A plasztikai műtét előtt Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, amit Plasztikai Intézetünkben biztosítunk. Minden esetben laborvizsgálatokat, szükség szerint pedig egyéb vizsgálatokat is végzünk.

Orrplasztikát a plasztikai sebész végezhet zárt vagy nyitott műtéti technikával. A zárt technika során külső hegek nem keletkeznek, mivel a plasztikai sebész az orr belső nyálkahártyáján ejt bemetszést. Többszörös orrműtétek után és bizonyos esetekben nyílt orrplasztika elvégzése szükséges, mely során kívülről, az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén történik a bemetszés, majd a szükséges korrekció. Légzési problémákat, állandó orrdugulást okozó orrsövény plasztika az orr esztétikai műtétével együtt elvégezhető. Az orrplasztikát követően egy napra, orrsövény plasztika esetén két napra az orrnyílásokba tampont helyezünk. Orrcsúcs plasztika és orrhát plasztika esetén vízhatlan ragasztó csík, orrkeskenyítés céljából végzett orrtörés esetén pedig egy hétig gipszrögzítés kerül felhelyezésre.

Altatásos orrplasztika után egy éjszakát kell Intézetünkben töltenie, helyi érzéstelenítésben végzett orrműtét és kismértékű orrcsúcs-korrekció esetén, 6 órás megfigyelést követően hazaengedjük. A felépülés első két hete alatt kerülni kell a megerőltető fizikai munkát, két hónapig a szoláriumozást, napozást és a szauna használatát. Testedzés 6 hét múlva, labdajátékok 8 hét múlva végezhetők. Az orrplasztikát követően a 7. és 14. napon, a 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt vennie. A teljes sebgyógyulás 18 hónapig tart. Az orrplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, de felléphetnek előre nem látható szövődmények (sebfertőzés, vér- és savógyülem kialakulása, keloidos hegképződés, aszimmetria).

Az orr végleges formáját egy év után nyeri el, mivel a csontos, porcos átalakuláshoz a bőrnek is idomulnia kell. Az orr formája és mérete markánsan meghatározza arcunk karakterét, orrplasztika után az arc harmonikussá válik, látványosan javítja megjelenését egy életre szólóan.