Hasplasztika fotók

Hasplasztika fotók galériánkban találja plasztikai sebészeink által végzett hasplasztika műtét előtti és utáni képeket a teljesség igénye nélkül. Plasztikai sebészi konzultáció során orvosaink a páciens adottságaihoz mérten további plasztikai műtéti fotókat mutat. Addig is tekintse meg hasplasztika előtte-utána fotóinkat!

Szülést, nagyobb arányú fogyást követően a megereszkedett hasfali bőr és a zsírfelesleg gyakran okoz gondot viselőjének, különösen zavaró a kötényszerűen lógó has. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, a has megjelenése feszesebbé tehető.

Az első konzultáció során a plasztikai sebésze megvizsgálja Önt, majd megbeszélik a személyre szabott lehetőségeket és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Ezt követően átbeszélik az esetleges kizáró okokat és a lehetséges szövődményeket. A plasztikai műtét előtt Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, amit Plasztikai Intézetünkben biztosítunk.

A hasplasztika során a plasztikai sebész a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítja a hasi területről, és a hasfal izmait megerősíti. A tökéletes eredmény elérése érdekében a hasplasztikát minden esetben deréktáji zsírleszívással kombináljuk. A hasplasztika során a bemetszéseket a két csípőtövis között, a bikini vonalban ejtjük, így azok a későbbiekben rejtve maradnak. A hasplasztika többnyire két vagy többszakaszos műtét. Az első hasplasztikát követően, általában fél év elteltével kiegészítő beavatkozásra lehet szükség, például zsírleszívásra vagy hegkorrekcióra.

A hasplasztika után egy éjszakát kell Intézetünkben töltenie. A hasplasztika másnapján vízálló kötést helyezünk fel a sebekre, amivel már zuhanyozni is lehet. 8 hétig egy speciális szorító ruhát kell viselnie, amit biztosítunk Önnek. A felépülés első két hete alatt tartózkodni kell a fizikai munkától és minden megerőltetéstől. Két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A hasplasztikát követően a 7. és 21. napon, a 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt vennie. A külső hegek gyógyulási ideje kb. hat hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen, ezért hegkezelő krémek használata javasolt a gyógyulás elősegítésére. A hasplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, de felléphetnek előre nem látható szövődmények (sebfertőzés, vér- és savógyülem kialakulása, keloidos hegképződés, hasfal átmeneti érzéketlensége).

A végleges eredmény 6 hónap alatt alakul ki. A hasplasztikának köszönhetően megszűnik a bőr lógása, előnyösebb formájú lesz a has, a testtartás javul.